Usein kysytyt kysymykset ja vastaukset

Täältä löydät palvelun kuvauksen ja vastaukset kysymyksiin.

Palvelun tarjoaa Pivo Wallet Oy, joka on osa OP Ryhmää.

Auto käyttöön kiinteällä kuukausihinnalla. Palauta kun haluat.

Tapaaminen

Tilaa auto kotiovellesi vaikka jo huomiseksi

Tilaa tänään ja saat auton seuraavana arkipäivänä valitsemaasi osoitteeseen. Auton toimittaa Europcar.

Kalenteri

Käytä autoa niin kauan kuin haluat

Aja niin monta kuukautta kuin tarvitset ja palauta auto, kun haluat. Palveluun sisältyy 2000 kilometriä kuukaudessa.

Seteli

Ennakoitavat
autoilun kulut

Kiinteä kuukausihinta kattaa autoilun kulut huolloista vakuutuksiin. Huolehdit itse vain polttoaineesta. Vakuutuksen myöntää OP Vakuutus Oy.

Katalogi

Luotettava auto jokapäiväiseen käyttöön

Valitsitpa valikoimastamme minkä tahansa ajoneuvon, me huolehdimme siitä, että se toimii koko käyttösi ajan.

Usein kysytyt kysymykset

Tilaaminen ja toimitus

Mihin OP Kausiauto toimitetaan?

Melkein minne vain. OP Kausiauto toimitetaan koko Manner-Suomen alueella valitsemaasi osoitteeseen. Ilmoita vain toimitusosoite tilauksen yhteydessä. Ahvenanmaa on ainoa alue jonne emme toimita ajoneuvoja. Huomioithan, että maksukortin haltijan tulee olla mukana auton luovutuksessa ja todistettava henkilöllisyytensä ja ajo-oikeutensa. Ajoneuvot toimittaa Europcar.

Kuinka nopeasti OP Kausiauton voi saada?

Nopeasti. OP Kausiauton saa nopeimmillaan tilausta seuraavana arkipäivänä. Mikäli haluat ajoneuvon seuraavalle arkipäivälle, tee tilaus viimeistään edeltävänä päivänä ennen klo 16. Voit valita myös myöhemmän toimitusajan tilausta tehdessäsi. Toimituspäiväksi voit valita enintään 90 päivää tilauksesta eteenpäin.

Kuinka pitkäksi aikaa OP Kausiauto on mahdollista saada käyttöön?

Juuri niin pitkäksi aikaa kuin haluat. Voit valita tilausvaiheessa yhden, kolmen tai kuuden kuukauden aloituspaketin, jonka jälkeen maksat käyttämistäsi päivistä. Minimilaskutus on yksi kuukausi ja pidempien aloituskausien ennenaikaisesta keskeyttämisestä peritään 30 päivän vuokran hinta, auton palautuspäivästä alkaen laskettuna. Tilaus voidaan myös keskeyttää, mikäli kuukausittain tapahtuva automaattiveloitus epäonnistuu jatkuvasti.

Tarvitaanko vuokraamiseen suomalainen ajokortti?

OP Kausiauton sivustolta tilattaessa ei vaadita suomalaista ajokorttia. R-kioskilta tehtävissä tilauksissa se on kuitenkin pakollinen.

Hinnoittelu ja maksaminen

Milloin automaattinen veloitus tapahtuu?

Uusi tilauskausi (kuukausi) veloitetaan aina 10 päivää ennen edellisen tilauskauden päättymistä. Veloitus tapahtuu automaattisesti mikäli tilausta ei peruta ennen maksun erääntymistä.

Mitä OP Kausiauto maksaa?

Kuukausihinta riippuu ajoneuvosta. OP Kausiautossa on käytössä kuukausihinnoittelu, jonka suuruus määräytyy automallikohtaisesti sekä valitsemasi aloituskauden perusteella. Tilauksesi alussa voit valita yhden, kolmen tai kuuden kuukauden aloituskauden. Pidemmissä kausissa kuukausihinta on alhaisempi. Kuukausihinta pitää sisällään kaikki ajoneuvon kiinteät kulut, kuten huollot ja vakuutukset. Huolehdit itse vain auton käyttövoimakuluista (polttoaine tai sähkö).

Miten tilauskausi määritellään?

Tilauskausi on 1kk, 3kk tai 6kk, joka lasketaan ajoneuvon toimituspäivästä eteenpäin. Jos tilaat auton esimerkiksi 1.1. ja valitset toimituspäiväksi 14.1. niin yhden kuukauden aloituspaketilla seuraava tilauskausi alkaa 14.2., kuuden kuukauden aloituspaketilla taas 14.7. jne.

Miten OP Kausiauto maksetaan?

Visa- ja Mastercard- maksukortilla verkossa. Ensimmäinen kuukausijakso maksetaan tilauksen yhteydessä. Seuraavat kuukaudet veloitetaan maksukortiltasi automaattisesti, niin kauan kunnes lopetat tilauksen. Maksun välittäjänä toimii Checkout Finland Oy.

Tuleeko auton vuokraamisesta muita kuluja kuin kuukausihinta?

OP Kausiauton kuukausihintaan sisältyy kaikki kulut mukaan lukien autovero sekä vakuutukset 2000 km/kk ajokilometriin saakka. 500 kilometrin lisäpaketteja on mahdollista hankkia vuokrauksen yhteydessä, paketti maksaa 75 € (sis. ALV 24%) ja se veloitetaan joka kuukausi, ks. ”Voinko ostaa lisäkilometrejä etukäteen?” Ylimenevistä kilometreistä veloitamme 0,21 €/km (sis. ALV 24%).
 
Polttoaineen vuokraaja maksaa itse ja auto tulee palauttaa tankki täyteen tankattuna. Jos auton palautuksen yhteydessä tankki ei ole täynnä, puuttuva polttoaine veloitetaan hinnalla 3,41 €/l (sis. ALV 24%). Lastenistuimesta tai suksiboksista veloitetaan erikseen, mutta vain kerran tilauksen yhteydessä.

Voinko ostaa lisäkilometrejä etukäteen?

OP Kausiauton kuukausivuokraan sisältyy 2000 km/kk. Mikäli kuitenkin tiedät tarvitsevasi enemmän, voit ostaa yhden tai useamman lisäkilometripaketin vuokrauksen yhteydessä. Yksi paketti kattaa 500 lisäkilometriä ja sen hinta on 75 € (sis. ALV 24%), veloitus tapahtuu jokaisen vuokrakuukauden yhteydessä. Ostaessasi useamman lisäpaketin kilometrimääräsi nousee, esimerkiksi kolme lisäkilometripakettia sisältää 1500 ylimääräistä kilometriä kuukaudessa kuukausihintaan kuuluvan 2000 kilometrin lisäksi.
 
Lisäkilometripaketilla ensimmäisen vuokrakuukauden jälkeinen kilometriraja ja hinta lasketaan päiväkohtaisesti. Lisäpaketin päiväkohtainen kilometrimäärä on 16,67 km (500 km/30 pv) ja päiväkohtainen hinta 2,5 € (75 €/30 pv). Jos vuokraus kestää esimerkiksi 1 kuukauden ja 15 päivää niin lisäpaketti nostaa toisen kuukauden normaalia kilometrirajaa 250 kilometrillä (500/30*15), eli päiväkohtaisen määrän kerrottuna käytettyjen päivien määrällä. Ylimenevistä kilometreistä veloitetaan 0,21 €/km (sis. ALV 24%).

Tilauksen keskeyttäminen ja auton palautus

Miten palautan ajoneuvon?

Sinun ei tarvitse nähdä vaivaa ajoneuvon palauttamiseksi, sillä ajoneuvot pääsääntöisesti noudetaan asiakkailta. Ajoneuvoja noudetaan klo 8-16 välisenä aikana. Mikäli kuitenkin haluat palauttaa ajoneuvon edellä mainittujen aikojen ulkopuolella, tulee sinun viedä ajoneuvo lähimpään palautuspisteeseen. Tarkemmat ohjeet ajoneuvon palauttamisesta ja palautuspisteistä saat tilauksen keskeytyksen yhteydessä lähetettävässä vahvistusviestissä.

Milloin OP Kausiauton tilauksen voi keskeyttää?

Voit keskeyttää tilauksen yhden vuorokauden varoitusajalla milloin tahansa. Valitsemasi aloituskauden jälkeen maksat vain käyttämistäsi päivistä. Minimiveloitus palvelulle on yksi kuukausi ja pidempien aloituskausien ennenaikaisesta keskeyttämisestä veloitetaan 30 päivän vuokran hinta auton palautuspäivästä alkaen.

Mitä maksan jos ajan yli 2000 km/kk?

Ylimenevistä kilometreistä veloitamme 0,2108 €/km (ALV 24%). Esimerkiksi 1,5 kuukauden mittaisessa tilauksessa saat ajaa 3000 km sekä 2 kuukauden ja 5 päivän mittaisessa tilauksessa saat ajaa 4333 km (2*2000km + 5/30*2000km). Ylimenneet kilometrit laskutetaan automaattisesti maksukortiltasi ajoneuvon luovutuksen jälkeen.
 
Jos tiedät jo etukäteen tarvitsevasi enemmän kilometrejä, voit valita yhden tai useamman 500 kilometrin lisäpaketin vuokrauksesi yhteydessä. Lue lisää kohdasta "Voinko ostaa lisäkilometrejä etukäteen?"

Mitä maksan jos palautan auton kesken tilauskauden?

Mikäli palautat auton esimerkiksi 10 päivää ennen tilauskauden loppumista, sinulle hyvitetään käyttämättä jääneet päivät. Palvelun laskennallinen päivähinta on auton kk-hinta / 30 päivää. Esimerkiksi jos auton kuukausihinta on 600 €, tällöin sinulle hyvitetään 10 x (600€ / 30 päivää), eli 200 €. Tilauksen yhteydessä valitsemasi aloituskauden jälkeen maksat siis vain käyttämistäsi päivistä. Valitsemasi aloituskausi (1kk, 3kk tai 6kk) on määräaikainen, sen ennenaikaisesta keskeyttämisestä veloitetaan enintään 30 päivän vuokran hinta auton palautuspäivästä alkaen laskettuna.
 
Huomaathan, että myös kilometriraja lasketaan ensimmäisen kuukauden jälkeen käytettyjen päivien perusteella, ks. "Mitä maksan jos ajan yli 2000 km/kk?" Lisäkilometripaketilla ensimmäisen vuokrakuukauden jälkeinen kilometriraja ja hinta lasketaan päiväkohtaisesti. Lisäpaketin päiväkohtainen kilometrimäärä on 16,67 km (500 km/30 pv) ja päiväkohtainen hinta 2,5 € (75 €/30 pv). Jos vuokraus kestää esimerkiksi 1 kuukauden ja 15 päivää, niin lisäpaketti nostaa toisen kuukauden normaalia kilometrirajaa 250 kilometrillä (500/30*15), eli päiväkohtaisen määrän kerrottuna käytettyjen päivien määrällä.

Miten keskeytän tilauksen?

Se on helppoa. Lähetät vain sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@op-kausiauto.fi ja ilmoitat oman nimesi, auton rekisterinumeron sekä päivämäärän jolloin haluat palauttaa auton. Lähetämme sinulle tarkemmat ohjeet auton palauttamisesta sähköpostitse. Huomaathan, että minimilaskutus on kuukausi ja pidempien aloituskausien keskeyttämisestä veloitetaan 30 päivän vuokran hinta, auton palautuspäivästä alkaen laskettuna.

Muut

Saako joku muu ajaa tilaamaani autoa?

Kyllä saa. Autoa saa ajaa useampi henkilö, eikä lisäkuljettajista tarvitse erikseen ilmoittaa. Ajoneuvon tilaaja on kuitenkin aina vastuussa ajoneuvosta ja mahdollisten vahinkojen omavastuista.

Saako ajoneuvon viedä ulkomaille?

Kyllä, mutta vain Pohjoismaihin (Ruotsi, Norja ja Tanska). Auton viennistä ja sen ajankohdasta tulee kuitenkin aina ilmoittaa erikseen OP Kausiauton asiakaspalveluun. Ajoneuvoa ei saa viedä muihin maihin.

Minkälaiset renkaat ajoneuvoissa on?

Ajoneuvoissa on aina ajokauden mukaiset renkaat. Talvikaudelle kaikissa ajoneuvoissa on nastalliset talvirenkaat. Mikäli vuokra-aikasi ylittää ajokauden olemme sinuun yhteydessä ja sovimme kanssasi renkaanvaihdosta.

Entä jos sattuu jotain ikävää?

Ole yhteydessä OP Kausiauton asiakaspalveluun puhelimitse 020 703 2568 (ma-su 6-23) tai sähköpostitse asiakaspalvelu(a)op-kausiauto.fi. Jos tarvitset akuuttia apua tai ajoneuvolle on käynyt jotain, soita Europcarin 24h tiepalveluun numeroon 0800 166000.​ OP Kausiauton kuukausihinta sisältää liikenne- ja kaskovakuutuksen, ks. lisää kohdasta "Kuuluvatko vakuutukset palvelun kuukausihintaan?".

Saanko OP Kausiautosta OP-bonuksia tai OP Ryhmän asiakasetuja?

Osuuspankin omistaja-asiakkaat saavat OP Kausiauton kuukausihinnasta jatkuvan -10% alennuksen. Alennus koskee kaikkia automalleja koko tilauskauden ajan ja se on toistaiseksi voimassa. Etu koskee ainoastaan OP Kausiauton verkkosivuilla tehtyjä tilauksia. Omistaja-asiakkaan etua ei voi yhdistää muihin hinta-alennuksiin, tarkistathan asian kuitenkin kampanjakohtaisesti. Omistaja-asiakkaan edun saat helposti maksamalla OP:n maksukortilla. Lue lisää edusta: https://op-kausiauto.fi/omistaja-asiakkaat.

OP Kausiauto on kuitenkin oma palvelukokonaisuutensa, joten siitä ei kerry omistaja-asiakkaan OP-bonuksia.

Saanko tilattua useamman auton kerrallaan?

Kyllä. Jos esimerkiksi yritykselläsi on tarve useammalle autolle kerralla, ota meihin yhteyttä. Hoidetaan asia kuntoon!

Saako autolle asukaspysäköintitunnusta Helsingissä?

Asukaspysäköintitunnuksen saaminen on mahdollista. Kerro meille että aiot hakea asukaspysäköintitunnusta kun tilaat auton. Tarkistathan ajankohtaisen ohjeistuksen tunnuksen hakemiseksi Helsingin kaupungilta: https://www.hel.fi/helsinki/fi/kartat-ja-liikenne/pysakointi/asukas-ja-yrityspysakointi/​

Arvontasäännöt

OP Kausiauton syysarvonnan säännöt.
Luotu 25.9.2018.
Järjestäjät:
OP Kausiauto / Pivo Wallet Oy,
Gebhardinaukio 1
00101 Helsinki
asiakaspalvelu@op-kausiauto.fi


Osallistumisoikeus
Arvontaan voivat osallistua kaikki Suomessa asuvat henkilöt, pois lukien niiden yhtiöiden työntekijät ja heidän perheenjäsenensä, jotka ovat osallistuneet arvonnan tai sen osien valmisteluun tai toteuttamiseen. Alaikäisellä tulee olla huoltajan lupa osallistumiseen.

Osallistumisaika
Arvontaan voi osallistua 26.9.-7.10.2018 klo 23.59 asti.
Osallistumisaikaa ennen tai sen päättymisen jälkeen osallistuneet henkilöt eivät osallistu arvontaan.

Osallistuminen
Arvontaan osallistuvat kaikki OP Kausiauton 26.9.-7.10.2018 välisenä aikana tilanneet asiakkaat. Vain yksi osallistuminen lasketaan. Arvonta koskee vain uusia kyseisenä ajankohtana tehtyjä tilauksia.

Palkinnot ja niistä ilmoittaminen
Kaikkien osallistujien keskuudesta arvotaan yksi voittaja, joka voittaa 300 €:n GoGiftin SuperLahjakortin, jolla voi valita vapaasti kaikista GoGiftin lahjakorteista (lista löytyy https://www.gogift.com/fi-FI/all). Voittajalle ilmoitetaan voitosta joko tekstiviestillä, soittamalla tai sähköpostitse viimeistään 26.10.2018. Mikäli voittajaa ei tavoiteta viikon kuluessa ensimmäisestä yhteydenotosta, voidaan palkinnolle arpoa uusi voittaja. Palkinto toimitetaan voittajalle sähköpostitse viimeistään 9.11.2018.

Järjestäjän vastuu
Pivo Wallet Oy vastaa palkintoihin liittyvistä mahdollisista arpajaisveroista. Osallistujat vapauttavat Pivo Wallet Oy:n ja arvonnan mahdolliset muut yhteistyökumppanit vahingosta, joka aiheutuu tai jonka väitetään aiheutuneen osallistumisesta tähän arvontaan. Järjestäjien vastuu osallistujia kohtaan ei voi missään tilanteessa ylittää näissä säännöissä mainittujen palkintojen arvoa tai määrää. Järjestäjät eivät vastaa teknisistä syistä perille tulemattomista osallistumisista tai puutteellisista tiedoista, joiden takia mahdollisia palkintoja ei voida toimittaa. Osallistuja vastaa osallistumisen yhteydessä Pivo Wallet Oy:lle antamiensa yhteystietojen oikeellisuudesta. Järjestäjä ei vastaa tietoteknisistä syistä johtuvista esteistä arvontaan osallistumisessa.

Muut ehdot
Osallistumalla arvontaan osallistuja sitoutuu noudattamaan näitä sääntöjä ja Pivo Wallet Oy:n niiden nojalla tekemiä päätöksiä. Pivo Wallet Oy pidättää oikeuden tehdä muutoksia ilman erillistä ilmoitusta arvontaan, sen sääntöihin, palkintoihin, ajankohtaan tai muihin sen toteuttamiseen vaikuttaviin seikkoihin. Arvonnan sääntöjen lisäksi osallistujat sitoutuvat noudattamaan arvontaan mahdollisesti liittyvien järjestäjistä riippumattomien palvelujen, kuten Facebookin ja Instagramin käyttöohjeita. Tällaiset palvelut eivät liity kilpailuun eivätkä suosittele tai hallinnoi sitä millään tavalla. Osallistuja vapauttaa sekä Facebookin että Instagramin kaikesta vastuusta.

Kuuluvatko vakuutukset palvelun kuukausihintaan?

OP Kausiauton kuukausihinta sisältää sekä liikenne- että kaskovakuutuksen. Kaskovakuutus on OP Vakuutus Oy:n myöntämä Isokasko, johon sisältyvät seuraavat turvat ja omavastuut:
 
- törmäysvahingot, omavastuu 500 euroa
 
- palovahingot, omavastuu 200 euroa
 
- varkausvahingot, omavastuu 200 euroa
 
- eläinvahingot, omavastuu 200 euroa
 
- ilkivaltavahingot, omavastuu 200 euroa
 
- autopalvelu (hinaukset), ei omavastuuta
 
- oikeusturvavahingot, omavastuu 15% kuluista, kuitenkin vähintään 200 euroa
 
- rahoitusvakuutus, omavastuu 500 euroa
 
- petosvakuutus, omavastuu 20% vahingon määrästä, vähintään 500 euroa
 
Vakuutukseen ei kuitenkaan sisälly keskeytys- tai sijaisautovakuutusta eikä lasivakuutuksia.
 
Lisätietoa vakuutusehdoista osoitteessa https://www.pohjola.fi/loso/1333691.pdf

Palveluhinnasto (voimassa 10.8.2017 lähtien)

Lisäkilometrit: 0,21 €/km

Mahdolliset lisäkilometrit tarkastetaan ja laskutetaan ajoneuvon palautuksen yhteydessä automaattisesti vuokraan liitetyltä maksukortilta. Hinta sisältää 24% arvonlisäveron.

Ajoneuvon tankkaus: 3,41 €/litra

Ajoneuvot toimitetaan aina polttoainetankki täynnä. Mikäli asiakas palauttaa ajoneuvon vajaalla tankilla ja ajoneuvoa joudutaan palautuksen jälkeen tankkaamaan, peritään tankkauksesta hinnaston mukainen veloitus, joka on 3,41€/litra (hinta sisältää 24% arvonlisäveron).

Lisäkilometripaketti 500 km: 75 €/kk

Vuokrauksen yhteydessä voit ostaa yhden tai useamman 500 km kuukausittaisen lisäkilometripaketin hintaan 75 €, joka veloitetaan joka vuokrakuukauden yhteydessä. Hinta sisältää 24% arvonlisäveron. Ensimmäisen vuokrakuukauden jälkeen lisäkilometrit veloitetaan päivien mukaan siten, että päiväkohtainen lisäkilometrimäärä kerrotaan kokonaisen kuukauden ylittävien päivien määrällä. Esim. 2 kuukauden ja 10 päivän vuokrassa lisäkilometreistä veloitetaan 175 € (2*75 + 75€/30*10).

Etkö löytänyt mieltäsi askarruttaneeseen kysymykseesi vastausta? Kysy chatistamme tai laita sähköpostia osoitteeseen: asiakaspalvelu@op-kausiauto.fi

Ja kun kaikki on selvää, niin siirry heti joustavan autoilun pariin ja valitse juuri sinulle sopiva ajoneuvo.

Valitse auto ja tilaa