Usein kysytyt kysymykset ja vastaukset

Täältä löydät palvelun kuvauksen ja vastaukset kysymyksiin.

Palvelun tarjoaa Pivo Wallet Oy, joka on osa OP Ryhmää.

Auto käyttöön kiinteällä kuukausihinnalla. Palauta kun haluat.

Tapaaminen

Tilaa auto kotiovellesi vaikka jo huomiseksi

Tilaa tänään ja saat auton seuraavana arkipäivänä valitsemaasi osoitteeseen. Auton toimittaa Europcar.

Kalenteri

Käytä autoa niin kauan kuin haluat

Aja niin monta kuukautta kuin tarvitset ja palauta auto, kun haluat. Palveluun sisältyy 2000 kilometriä kuukaudessa.

Seteli

Ennakoitavat
autoilun kulut

Kiinteä kuukausihinta kattaa autoilun kulut huolloista vakuutuksiin. Huolehdit itse vain polttoaineesta. Vakuutuksen myöntää OP Vakuutus Oy.

Katalogi

Luotettava auto jokapäiväiseen käyttöön

Valitsitpa valikoimastamme minkä tahansa ajoneuvon, me huolehdimme siitä, että se toimii koko käyttösi ajan.

Usein kysytyt kysymykset

Tilaaminen ja toimitus

Kuinka nopeasti OP Kausiauton voi saada?

Nopeasti. OP Kausiauton saa nopeimmillaan tilausta seuraavana arkipäivänä. Mikäli haluat ajoneuvon seuraavalle arkipäivälle, tee tilaus viimeistään edeltävänä päivänä ennen klo 16. Voit valita myös myöhemmän toimitusajan tilausta tehdessäsi. Toimituspäiväksi voit valita enintään 30 päivää tilauksesta eteenpäin.

Kuinka pitkäksi aikaa OP Kausiauto on mahdollista saada käyttöön?

Niin pitkäksi aikaa kuin vain haluat. Tilaus jatkuu automaattisesti niin kauan kunnes se keskeytetään sinun toimestasi. Tilaus voidaan myös keskeyttää mikäli kuukausittain tapahtuva automaattiveloitus epäonnistuu toistuvasti. Minimilaskutus on yksi kuukausi, voit toki palauttaa auton jo aikaisemminkin.

Mihin OP Kausiauto toimitetaan?

Melkein minne vain. OP Kausiauto toimitetaan koko Manner-Suomen alueella valitsemaasi osoitteeseen. Ilmoita vain toimitusosoite tilauksen yhteydessä. Ahvenanmaa on ainoa alue jonne emme toimita ajoneuvoja. Huomioithan, että maksukortin haltijan tulee olla mukana auton luovutuksessa ja todistettava henkilöllisyytensä ja ajo-oikeutensa. Ajoneuvot toimittaa Europcar.

Hinnoittelu ja maksaminen

Miten OP Kausiauto maksetaan?

Luottokortilla verkossa. Ensimmäinen kuukausijakso maksetaan tilauksen yhteydessä. Seuraavat kuukaudet veloitetaan maksukortiltasi automaattisesti, niin kauan kunnes lopetat tilauksen. Maksun välittäjänä toimii Checkout Finland Oy.

Milloin automaattinen veloitus tapahtuu?

Uusi tilauskausi (kuukausi) veloitetaan aina 10 päivää ennen edellisen tilauskauden päättymistä. Veloitus tapahtuu automaattisesti mikäli tilausta ei peruta ennen maksun erääntymistä.

Miten tilauskausi määritellään?

Tilauskausi on yksi kuukausi, joka lasketaan ajoneuvon toimituspäivästä eteenpäin. Jos tilaat auton esimerkiksi 1.1. ja valitset toimituspäiväksi 14.1, niin seuraava tilauskausi alkaa 14.2.

Mitä OP Kausiauto maksaa?

Riippuu ajoneuvosta. OP Kausiautossa on käytössä kuukausihinnoittelu, jonka suuruus määräytyy automallikohtaisesti. Kuukausihinta pitää sisällään kaikki ajoneuvon kiinteät kulut, kuten huollot ja vakuutukset. Huolehdit itse vain käyttämästäsi polttoaineesta.

Tuleeko auton vuokraamisesta muita kuluja kuin kuukausihinta?

OP Kausiauton kuukausihintaan sisältyy kaikki kulut mukaan lukien autovero sekä vakuutukset 2000 km/kk ajokilometriin saakka. Ylimenevistä kilometreistä veloitamme 0,21€/km (sis. ALV 24%). Polttoaineen vuokraaja maksaa itse ja auto tulee palauttaa tankki täyteen tankattuna. Jos auton palautuksen yhteydessä tankki ei ole täynnä, puuttuva polttoaine veloitetaan hinnalla 3,41 €/l (sis. ALV 24%). Lastenistuimesta tai suksiboksista veloitetaan erikseen, mutta vain kerran tilauksen yhteydessä.

Tilauksen keskeyttäminen ja auton palautus

Miten keskeytän tilauksen?

Se on helppoa. Lähetät vain sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@op-kausiauto.fi ja ilmoitat oman nimesi, auton rekisterinumeron sekä päivämäärän jolloin haluat palauttaa auton. Lähetämme sinulle tarkemmat ohjeet auton palauttamisesta sähköpostitse.

Milloin OP Kausiauton tilauksen voi keskeyttää?

Voit keskeyttää tilauksen yhden vuorokauden varoitusajalla milloin tahansa. Minimiveloitus palvelulle on yksi kuukausi. Ensimmäisen kuukauden jälkeen maksat vain käyttämistäsi päivistä.

Mitä maksan jos palautan auton kesken tilauskauden?

Mikäli palautat auton esimerkiksi 10 päivää ennen tilauskauden loppumista, sinulle hyvitetään käyttämättä jääneet päivät. Palvelun laskennallinen päivähinta on auton kk-hinta / 30 päivää. Esimerkiksi jos auton kuukausihinta on 600 €, tällöin sinulle hyvitetään 10 x (600€ / 30 päivää), eli 200 €. Ensimmäisen tilauskauden jälkeen maksat siis vain käyttämistäsi päivistä.

Miten palautan ajoneuvon?

Sinun ei tarvitse nähdä vaivaa ajoneuvon palauttamiseksi, sillä ajoneuvot pääsääntöisesti noudetaan asiakkailta. Ajoneuvoja noudetaan klo 8-16 välisenä aikana. Mikäli kuitenkin haluat palauttaa ajoneuvon edellä mainittujen aikojen ulkopuolella, tulee sinun viedä ajoneuvo lähimpään palautuspisteeseen. Tarkemmat ohjeet ajoneuvon palauttamisesta ja palautuspisteistä saat tilauksen keskeytyksen yhteydessä lähetettävässä vahvistusviestissä.

Mitä maksan jos ajan yli 2000 km/kk?

Ylimenevistä kilometreistä veloitamme 0,2108 €/km (ALV 24%). Esimerkiksi 1,5 kuukauden mittaisessa tilauksessa saat ajaa 3000 km sekä 2 kuukauden ja 5 päivän mittaisessa tilauksessa saat ajaa 4333 km (2*2000km + 5/30*2000km). Ylimenneet kilometrit laskutetaan automaattisesti maksukortiltasi ajoneuvon luovutuksen jälkeen.

Muut

Saanko OP Kausiautosta OP-bonuksia tai OP Ryhmän asiakasetuja?

OP Kausiauto on oma palvelukokonaisuus, johon ei sisälly OP Ryhmän asiakasetuja, eikä omistaja-asiakkaan OP-bonuksia.

Saanko tilattua useamman auton kerrallaan?

Kyllä. Jos yritykselläsi on tarve useammalle autolle kerralla, ota meihin yhteyttä. Hoidetaan asia kuntoon!

Saako joku muu ajaa tilaamaani autoa?

Kyllä saa. Autoa saa ajaa useampi henkilö, eikä lisäkuljettajista tarvitse erikseen ilmoittaa. Ajoneuvon tilaaja on kuitenkin aina vastuussa ajoneuvosta ja mahdollisten vahinkojen omavastuista.

Saako ajoneuvon viedä ulkomaille?

Kyllä, mutta vain Pohjoismaihin (Ruotsi, Norja ja Tanska). Auton viennistä ja sen ajankohdasta tulee kuitenkin aina ilmoittaa erikseen OP Kausiauton asiakaspalveluun. Ajoneuvoa ei saa viedä muihin maihin.

Minkälaiset renkaat ajoneuvoissa on?

Ajoneuvoissa on aina ajokauden mukaiset renkaat. Talvikaudelle kaikissa ajoneuvoissa on nastalliset talvirenkaat. Mikäli vuokra-aikasi ylittää ajokauden olemme sinuun yhteydessä ja sovimme kanssasi renkaanvaihdosta.

Entä jos sattuu jotain ikävää?

Ole yhteydessä OP Kausiauton asiakaspalveluun puhelimitse 020 703 2568 (ma-su 6-23) tai sähköpostitse asiakaspalvelu(a)op-kausiauto.fi. Jos tarvitset akuuttia apua tai ajoneuvolle on käynyt jotain, soita Europcarin 24h tiepalveluun numeroon 0800 166000.​ OP Kausiauton kuukausihinta sisältää liikenne- ja kaskovakuutuksen, ks. lisää kohdasta "Kuuluvatko vakuutukset palvelun kuukausihintaan?".

Kuuluvatko vakuutukset palvelun kuukausihintaan?

Kyllä. Kuukausihinta sisältää sekä liikenne- että kaskovakuutuksen. Kaskovakuutus on OP Vakuutus Oy:n myöntämä Isokasko, jossa on seuraavat omavastuut: tuulilasi- ja kolarointivakuutus 500 €; hirvi-, palo-, varkaus- ja ilkivaltavakuutukset 200 €; autopalveluvakuutus 0 €; oikeusturvavakuutus 15%, min. 200 €. Lisätietoa vakuutusehdoista osoitteessa https://www.pohjola.fi/loso/1333691.pdf

Saako autolle asukaspysäköintitunnusta Helsingissä?

Asukaspysäköintitunnuksen saaminen on mahdollista. Kerro meille että aiot hakea asukaspysäköintitunnusta kun tilaat auton. Tarkistathan ajankohtaisen ohjeistuksen tunnuksen hakemiseksi Helsingin kaupungilta: https://www.hel.fi/helsinki/fi/kartat-ja-liikenne/pysakointi/asukas-ja-yrityspysakointi/​

Palveluhinnasto (voimassa 10.8.2017 lähtien)

Lisäkilometrit: 0,21€/km

Mahdolliset lisäkilometrit tarkastetaan ja laskutetaan ajoneuvon palautuksen yhteydessä automaattisesti vuokraan liitetyltä maksukortilta. Hinta sisältää 24% arvonlisäveron.

Ajoneuvon tankkaus: 3,41€/litra

Ajoneuvot toimitetaan aina polttoainetankki täynnä. Mikäli asiakas palauttaa ajoneuvon vajaalla tankilla ja ajoneuvoa joudutaan palautuksen jälkeen tankkaamaan, peritään tankkauksesta hinnaston mukainen veloitus, joka on 3,41€/litra (hinta sisältää 24% arvonlisäveron).

Etkö löytänyt mieltäsi askarruttaneeseen kysymykseesi vastausta? Kysy chatistamme tai laita sähköpostia osoitteeseen: asiakaspalvelu@op-kausiauto.fi

Ja kun kaikki on selvää, niin siirry heti joustavan autoilun pariin ja valitse juuri sinulle sopiva ajoneuvo.

Valitse auto ja tilaa